Accessiblee Blog

Burada en güncel blog gönderilerini ve Accessiblee'den güncellemeleri bulabilirsiniz.

Devamını Oku

Children's Online Privacy Protection Act (COPPA)

Çocuklar, dijital dünyanın neredeyse doğuştan vatandaşlarıdır. İnternet erişimi arttıkça, çocuklar teknolojiye daha erken yaşta maruz kalıyor ve bu da onların online güvenlik ve gizlilik konularında daha fazla risk altında olmalarına neden oluyor.

Devamını Oku

The Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA)

Sağlık Sigortası Taşınabilirliği ve Sorumluluk Yasası (HIPAA), Amerika Birleşik Devletleri'nde sağlık sigortası sisteminin düzenlenmesi ve kişisel sağlık bilgilerinin gizliliğinin korunması amacıyla 1996 yılında yürürlüğe girmiştir.

Devamını Oku

Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA)

Eğitim, toplumun en önemli yapı taşlarından biridir. Çocuklarımızın eğitimine ilişkin kararları alırken, ebeveynler olarak onların haklarını ve mahremiyetini korumak büyük önem taşır.

Devamını Oku

Authoring Tool Accessibility Guidelines (ATAG)

Günümüzde, dijital teknolojiler her geçen gün daha fazla önem kazanırken, bu teknolojilerin herkes tarafından erişilebilir olması da bir o kadar önemlidir. Dijital erişilebilirlik, herkesin bilgiye ve teknolojiye adil bir şekilde erişebilmesini sağlar. Erişilebilirlik standartları, web siteleri, uygulamalar ve araçlar için bu ilkenin sağlanmasına yardımcı olur.

Devamını Oku

Canadian Vascular Access Association (CVAA)

Teknolojik ilerlemelerin hız kazandığı Yirmi Birinci Yüzyıl'da, iletişim ve video içeriğe erişimdeki engeller, işitme veya görme engeli gibi durumları olan bireyler için önemli bir sorundur. Bu engeller, eşitlik ve katılım fırsatlarından mahrum kalmalarına neden olabilir.

Devamını Oku

13. Engelsiz Yaşam Fuarına Katıldık

Bu yıl 13. kez düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi'nde Accessiblee olarak gururla yerimizi aldık. Standımızı ziyaret eden katılımcılarla gerçekleştirdiğimiz etkileşimlerde, Accessiblee Web Erişilebilirlik Aracı'nı detaylı bir şekilde tanıtarak dijital platformlarda erişilebilirlik konusundaki yenilikçi çözümlerimizi sunduk.